NAOC Open IR
中国虚拟天文台资源信息管理
李长华1; 崔辰州2; 李廉1; 赵永恒2
2008
Source Publication天文研究与技术
ISSN1672-7673
Volume005Issue:002Pages:124
Abstract信息技术的高速发展正在逐步影响着传统的科学研究领域,虚拟天文台(VO)就是其中的一个典型代表。它与当前最前沿的网格技术结合起来,以实现全球天文资源的共享,充分挖掘海量天文数据的科学潜能。在中国虚拟天文台的设计与实现过程中,我们采取了开放网格服务架构(OGSA)的体系结构,以服务的方式来组织和管理虚拟天文台中的资源。中国虚拟天文台资源管理系统的设计实现,资源信息的注册及发现是一个关键的问题,直接影响着整个系统的运行。本文以OGSA为基础,结合Globus Toolkit 3(GT3)的具体实现,阐述中国虚拟天文台资源信息管理系统的设计与实现。
Language英语
Document Type期刊论文
Identifierhttp://ir.bao.ac.cn/handle/114a11/48990
Collection中国科学院国家天文台
Affiliation1.兰州大学
2.中国科学院国家天文台
Recommended Citation
GB/T 7714
李长华,崔辰州,李廉,等. 中国虚拟天文台资源信息管理[J]. 天文研究与技术,2008,005(002):124.
APA 李长华,崔辰州,李廉,&赵永恒.(2008).中国虚拟天文台资源信息管理.天文研究与技术,005(002),124.
MLA 李长华,et al."中国虚拟天文台资源信息管理".天文研究与技术 005.002(2008):124.
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[李长华]'s Articles
[崔辰州]'s Articles
[李廉]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[李长华]'s Articles
[崔辰州]'s Articles
[李廉]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[李长华]'s Articles
[崔辰州]'s Articles
[李廉]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
All comments (0)
No comment.
 

Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.